Type and press Enter.

Havermout met appel en geroosterde amandelen

Het liefst ontbijt ik in de herfst en winter met een lekkere warme pap. Het geeft mij energie om de dag goed te beginnen en mijn lichaam wordt gelijk opgewarmd na een koude nacht. Ik wisselde meestal af met verschillende soorten granen en fruit maar nu eet ik dit ontbijt al zo lang dat ik dit recept als eerste wilde delen!

Ik doe alle ingrediĆ«nten in een pannetje en zet het dan op voor ongeveer 20 minuten. Tussendoor heb ik dan de tijd om het ontbijt voor Annigje te maken of andere dingen die ik even snel moet doen. Zodat ik daarna rustig kan ontbijten (ok, dit lukt echt niet altijd, want ik ben soms ook gewoon alleen waardoor alles lekker koud staat te worden door een kakexplosie ;)) maar meestal gaat het goed en is het ook een heel fijn recept voor drukke mama’s.

Bereidingstijd 

 • 20 minuten

Benodigdheden

 • Steelpan en koekenpan

Ingrediƫnten

 • Grove havervlokken
 • Appel of gedroogde appel
 • (rauwe) biologische melk
 • Handje amandelen
 • Snufje zout
 • Theelepel ghee (geklaarde boter)
 • Amandel pasta (optioneel)
 • Hennepzaad

Bereiding

 1. Doe de grove havervlokken in de steelpan en voeg de melk, appel en zout toe. Laat dit voor 20 minuutjes koken. Roer tussendoor even door zodat het niet aan brand en voeg zo nodig wat melk toe.
 2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan voor ongeveer 5 minuten tot ze bruin kleuren.
 3. Haal de havermout van het vuur en voeg de ghee toe. Dit geeft een wat romige zoete smaak en maakt het echt af. Gooi de geroosterde Amandelen er over heen, voeg nog wat amandelpasta, hennepzaadjes toe en je ontbijtje is klaar!

Heb je het recept gemaakt? Laat dan vooral hieronder even weten wat je er van vond!

Liefs, Wietske

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *